torsdag, december 06, 2012

Min kropp är mitt tempel

Min sista cigarett tog jag efter förhandsvisningen av filmen Blue Valentine. Filmen fick huden att kännas som ovansidan av ett köksskåp, klibbig av gammal fett och lukt. Det krävdes helt en cigg efteråt  helt enkelt.

Sedan när vi bestämde oss för att försöka bli med barn så gick jag in i ett slags heliga-modern-läge. Jag slutade med alla rusmedel såklart, och slutade med parfym, Clear eyes, melatonin, Treo, pollenmedicin och snabbköps-deodorant. 

Jag ammade i över ett år och har fortsatt med att "lukta" naturligt och känna varje krämpa utan att ta till (medicin)flaskan. Nu när amningen är över så har jag liksom fått tillbaka min kropp. Det första jag gjorde var att bleka mina tänder med ett sådant här hemmableknings-kit. Samma kväll kände jag mig näst intill sjukligt peppad på att ta en rejäl grogg, vilket jag också gjorde. Hemma hade vi bara champagne och billig rom så det fick bli det senare blandat med jordgubbsjuice till en vedervärdig brunaktig sörja som bara smakade sprit. Underbart!

Jag hade kanske tänkt att det vore schyst mot kroppen att fortsätta på den naturliga banan men nu är det ju så att den äntligen är min igen och jag tänker göra precis vad jag vill med den. Supa ner den, parfymera och medicinera den så det står härliga till. Men rökare vill jag inte bli igen.


3 kommentarer:

  1. nä det är så otroligt skönt att inte vara rökare. ofta när jag ser nån som röker så tycker jag synd om dem. vilken slav man var :( o nu känner man ju dessutom hur vansinnigt äckligt en rökare luktar när de kliver på bussen. blir sjukt förbannad när jag ser folk som står o röker vid sin egen barnvagn. eller folk som röker men inte tvättar händerna innan de ska hålla i ett barn. men det är ju inte lätt, det ska man väl förstå. dröjde många veckor innan jag kunde sluta helt fast jag fått reda på att jag var gravid. men faktiskt, på lucia firar jag två år som rökfri :) o nog trodde jag att jag skulle vilja dricka då o då när jag slutat amma. men jag tycker det känns jätteobehagligt att vara onykter. har noll procent förståelse för dem som ska ha barnvakt var o varannan helg för att supa. DÅ är det något fel i prioriteringarna. men att du ska ta dig en välförtjänt grogg då o då eller gå ut o dansa nån kväll i månaden är ju egentligen helt självklart. världen saknar din otroligt snygga dans-stil!!!!!!!

    SvaraRadera
  2. Ja, blä för rök. Den äckligaste röklukten är den som luktar rök och korv. Svårt att beskriva men det luktar liksom stekt korv och cigarettrök och svett. Kräks. Eftersom vi sover i samma säng som Veijo har vi som regel att man inte lägger sig packad i sängen bredvid honom. Då får man ta soffan. Eftersom jag aldrig har tid att vara bakis så blir det inte så mycket fylla, men lite starkdricka då och då är helt okej ju.

    Min dansstil? :) Den har jag helt glömt bort hur den är, dags att testa igen snart!

    SvaraRadera
  3. jag tycker nog att stekt korv luktar kräks i sig själv. kan inte bli bättre med askfat ovanpå direkt.
    klart du måste ut o dansa, du är ju helt guld på det!
    jag tänker som så att oavsett om man sover i samma rum eller säng eller lägenhet som lilla bäbyn så vet man ju att en bakismänniska luktar vansinnigt illa, så ska man bli så packad att man blir bakis då får man hålla sig helt o hållet borta tills man är ok igen :) det känner man ju själv. vill man upp o hoppa o byta blöjor medan huvudet snurrar o käften stinker aceton? njä. nä. :D

    SvaraRadera