
1 dl socker
1 dl ljus sirap
50g smör
3/4 dl skalade vita sesamfrön
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, blanda i sirap och socker och låt koka kraftigt utan lock i 5-7 minuter tills smeten tjocknat något.
Rosta sesamfröna gyllene i en stekpanna. Blanda sesamfröna i smeten. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och låt stelna. Sedan kan man skära den i bitar och slå in i papper, det gjorde jag. Kolan smakar nästan som Risentas sesamkakor, men sega i konstistensen och godare.
Visst kan man inte köpa knäck i affären? Knäck knockar ju ischoklad och det finns att få tag på. Jag kanske ska slå mig in i knäckbranchen? Eller inte...
Jag måste också våga mig på knäck snart. Du har nog rätt att man inte kan köpa det, men det är fanimig konstigt, är det inte?
SvaraRaderaja speciellt med tanke på att det faktiskt är ett helvette att koka knäck. även min mor som kokat knäck i 30 år intygar detta.
SvaraRadera