Nya singeln Born Free är så sjukt bra att jag inte fått ståpäls på det viset sedan Atari Teenage Riot i tältet på Lollipop 1995. Herregud. Videon är en mästerverk den också.
1 l mjölk 1 1/2 dl naturell yoghurt ( Istället för yoghurt kan du tillsätta 2 1/2 msk citronjuice om du vill )
1. Tillsätt mjölken och koka på medelhög värme. Rör lite då och då i botten på kastrullen så det inte bränns vid.
2. När mjölken börjar koka, tillsätt yoghurt . Koka upp mjölken igen. Mjölken kommer att skära sig och du får ost och en klar gulgrön vassla. Om den inte är klar, tillsätt mer yoghurt.
3. Jag brukar först försöka hälla bort all vassla som går (utan att osten följer med) sen häller jag resten genom ett kaffefilter som osten får ligga kvar i.
4 Platta till osten i filtret. Paneer är tricky business ibland tar det 30 minuter för att den ska bli fast och ibland tar det en halv dag. Jag rekommenderar att ha den i kylen över natten och gärna med något tungt som trycker ovanpå den för att försäkra dig om att den ska vara fast. Om man inte vill att den ska vara smulig då.
Ditt hat mot rödhåriga går överstyr!
SvaraRaderaBrutal video, och coolt att hon samplat ghost rider.
Tam, jag minns ett recept på palak paneer som du bloggade en gång. Var kan jag hitta det?
SvaraRaderaHittade det:
SvaraRadera1 l mjölk
1 1/2 dl naturell yoghurt ( Istället för yoghurt kan du tillsätta 2 1/2 msk citronjuice om du vill )
1. Tillsätt mjölken och koka på medelhög värme. Rör lite då och då i botten på kastrullen så det inte bränns vid.
2. När mjölken börjar koka, tillsätt yoghurt . Koka upp mjölken igen. Mjölken kommer att skära sig och du får ost och en klar gulgrön vassla. Om den inte är klar, tillsätt mer yoghurt.
3. Jag brukar först försöka hälla bort all vassla som går (utan att osten följer med) sen häller jag resten genom ett kaffefilter som osten får ligga kvar i.
4 Platta till osten i filtret. Paneer är tricky business ibland tar det 30 minuter för att den ska bli fast och ibland tar det en halv dag. Jag rekommenderar att ha den i kylen över natten och gärna med något tungt som trycker ovanpå den för att försäkra dig om att den ska vara fast. Om man inte vill att den ska vara smulig då.
Gör en god indisk sås och lägg i paneer. Klart!