söndag, december 09, 2012

Rutiner rules

Läser då och då om par (oftast med barn) som är livrädda för att hamna i rutiner och vardagstristess, att det ska döda romantiken. Själv älskar jag vardagens eviga karavan av samma saker.

Vi har en näst intill nitisk repetition på kvällsgörat. Jag tror att rutinerna hjälper mig och maken att vara rättvisa och slippa bråka om vardagsgrejer. Det ska lagas mat, badas unge, fixas kvällsgröt, stöka undan, lagas välling, borsta små tänder, läsas bok och nattas.

Dessa saker går att dela lika på. en kväll tar jag badet och maken nattningen och den andra kvällen gör vi tvärtom till exempel. Skulle vi inte ha dessa fasta rutiner skulle det snart bli ganska uppenbart att någon av oss fick göra mer än den andre.

Rutinerna hjälper Veijo att sova bättre och oss att strukturera upp och planera, så att vi får tid till annat än just rutiner.

Vi har som outtalad regel att den som inte sköter nattningen stökar undan så hemmet är snyggt och mysigt när Veijo somnat.

Det är stor skillnad från innan vi fick barn. Då hade vi inga rutiner och högar av disk och grejer överallt. Nu måste vi stöka undan när lillen sover för annars skulle vi aldrig hinna göra det.

Rutiner rules.


2 kommentarer:

  1. Cherry6:01 em

    Älskar att du bloggar igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Älskar att du fortfarande läser!

      Radera